324394988_702988868150002_3242355482971552691_n

📌 ขอแนะนำ 4 อันดับ ผลงานวิจัยที่มีการอ้างถึงสูงสุด
ของ อาจารย์นาฏกาญจน์ จักรานุวัฒน์ คณะอุตสาหกรรมเกษตรดิจิทัล จากฐานข้อมูล SCOPUS
1️⃣ Kinetic Modeling of Quality Changes and Shelf Life Prediction of Dried Coconut Chips
2️⃣ Development of mucilage powder from Basella rubra and elderly products application
3️⃣ Effect of Foam-Mat Drying Conditions on Antioxidant Activity, Total Phenolic Compound, Anthocyanin Content and Color of Purple-Fleshed Sweet Potato Powder
4️⃣ Volatile aroma and physicochemical characteristics of freeze-dried coconut water using different encapsulating agents
 

อาจารย์นาฏกาญจน์ จักรานุวัฒน์

Nattakan 

E-mail: nattakanc@kmutnb.ac.th

Tel. +66-3721-7300 ext. 7928 / +66-8-5826-5185

Fax. +66-3721-7312

Department of Agro-Industry Technology and Management

Faculty of Agro-Industry

King Mongkut’s University of Technology North Bangkok.

Education
  • M.S. (Applied Microbiology) King Mongkut’s University of Technology Thonburi, Thailand (2012)
  • B.S. (Food Science and Technology) King Mongkut’s University of Technology Thonburi, Thailand (2009)
Research Areas
  • Antimicrobial
  • Food microbiology
  • Food Quality and Shelf Life
  • Food packaging
Teaching Courses 520101 Biological Science for Agro-Industry

520102 Biological Science Laboratory Agro-Industry

520404 Factory visit

050113001 Basic Organic Chemistry

050113001 Basic Organic Chemistry Laboratory

Publications

Maneesin, P., Chinnasri, N., Vongsawasdi, P., and Nopharatana, M., 2013, “Effect of Garlic Oil and Modified Atmosphere Packaging on the Quality of Chilled Shrimp”, Packaging Technology and Science, Vol. 27, No. 5, pp. 376-383.

นาฏกาญจน์ ชิณศรี, พรรณจิรา วงศ์สวัสดิ์, พัชทรา มณีสินธุ์ และ มณฑิรา นพรัตน์, 2555, “ผลของนํ้ามันหอมระเหยต่อการยับยั้งการเจริญของจุลินทรีย์ก่อโรค”, วารสารวิทยาศาสตร์และเทคโนโลยี สถาบันวิจัยวิทยาศาสตร์และเทคโนโลยีแห่งประเทศไทย, ปีที่ 27, ฉบับที่ 3, กรกฎาคม-กันยายน 2555, หน้า 70-79.

Presentation

Chinnasri, N., Vongsawasdi, P., Maneesin, P. and Nopharatana, M., 2013, “Effects of Holy Basil Oil on Shelf Life of Chilled Shrimp under Modified Atmosphere Packaging”, The 51th Kasetsart University Annual Conference, February 5-7, Kasetsart University, Bangkok, Thailand, pp. 322-329.

Chinnasri, N., Vongsawasdi, P., Maneesin, P. and Nopharatana, M., 2012, “Antimicrobial Effect of Garlic Oil on Some Pathogenic and Spoilage Bacteria and Its Application to Chilled Shrimp”, Food and Applied Bioscience International Conference, February 6-7, Kantary Hills Hotel, Chiang Mai, Thailand