ขอแนะนำ 5 อันดับ ผลงานวิจัยที่มีการอ้างถึงสูงสุด
ของ ผศ.ดร. พนิดา เรณูมาลย์ คณะอุตสาหกรรมเกษตร จากฐานข้อมูล SCOPUS
.
The effects of immersion methods and concentration of ozonated water on the microbial counts and the quality and sensory attributes of fresh-cut broccoli
https://bit.ly/3hyGjkQ
Contact time of ozonated water on microbial populations and quality changes of fresh-cut broccoli florets
https://bit.ly/3W2dwUN
Influence of Packaging and Storage Conditions on the Quality and Shelf-life of Chewy Santol (Kraton-Yee) Candies
https://bit.ly/3HG300P
Efficacy of sodium chlorite in reducing microbial populations and improving the quality of fresh-cut broccoli florets
https://bit.ly/3FUAFTs
Antioxidant and Antimicrobial Properties of Moringa oleifera Leaves and Pods Extracts in Pork Meatballs During Cold Storage
https://bit.ly/3ja8NBC
ผศ.ดร. พนิดา เรณูมาลย์
Phanida Renumarn, Ph.D. E-mail: phanidar@kmutnb.ac.th Tel. +66-37217300 ext. 6599 / +66-86-5469629 / +66-99-2619990 Fax. +66-37217312 Department of Innovation and Product Development Technology Faculty of Agro-Industry King Mongkut’s University of Technology North Bangkok |
|
Education |
King Mongkut’s University of Technology Thonburi, Thailand (2014)
|
Research Areas |
|
Teaching Courses | 504104 Food for Human Beings
521203 Principle of Packaging |
Publications | Renumarn, P., Srilaong, V., Uthairatanakij, A., Kanlayanarat, S. and Jitareerat, P. 2010. “Effect of Hot Water Treatments on Survival of E. coli and Salmonella spp. and Physical Properties in Fresh-cut Broccoli Florets”, Asian Journal of Food and Agro‐Industry, Vol. 3, No. 5, pp. 516-525. |
พนิดา เรณูมาลย์ วาริช ศรีละออง อภิรดี อุทัยรัตนกิจ ศิริชัย กัลยาณรัตน์ และผ่องเพ็ญ จิตอารีย์รัตน์. 2554. “ผลร่วมของน้ำร้อนและโซเดียมคลอไรท์ต่อจุลินทรีย์ก่อโรคในระบบทางเดินอาหารและคุณภาพของดอกบร็อคโคลีตัดแต่งพร้อมบริโภค” (Combined Effects of Hot Water and Sodium Chlorite on Food Borne Pathogens and Qualities of Fresh-cut Broccoli Florets), วารสารวิทยาศาสตร์เกษตร (ฉบับพิเศษ), ฉบับที่ 42, เลขที่ 3, หน้า 697-700.
กรชนก กู้กีรติกุล พนิดา เรณูมาลย์ ณัฐภูมิ กวยรักษา และผ่องเพ็ญ จิตอารีย์รัตน์. 2554. “ผลของรังสี UV-C ต่อคุณภาพและเชื้อจุลินทรีย์ที่ปนเปื้อนในต้นหอม” (Effect of UV-C on Qualities and Microbial Contamination on Green Shallots), วารสารวิทยาศาสตร์เกษตร (ฉบับพิเศษ), ฉบับที่ 42, เลขที่ 3, หน้า 260-262. |
|
Renumarn, P., Srilaong, V., Uthairatanakij, A., Kanlayanarat, S. and Jitareerat, P. 2012. “Efficacy of Sodium Chlorite in Reducing Microbial Populations and Improving the Quality of Fresh-cut Broccoli Florets”, Acta Horticulturae, Vol. 943, pp. 223-229. | |
Renumarn, P., Srilaong, V., Uthairatanakij, A., Kanlayanarat, S. and Jitareerat, P. 2013. “Contact Time of Ozonated Water on Microbial Populations and Quality Changes of Fresh-cut Broccoli Floret”, Acta Horticulturae, Vol. 989, pp. 177-183. | |
Renumarn, P., Srilaong, V., Uthairatanakij, A., Kanlayanarat, S. and Jitareerat, P. 2013. “Vapor Heat Treatment Effect on Microbial Populations and Sensory Quality of Fresh-cut Broccoli Florets”, Acta Horticulturae, Vol. 989, pp. 185-191. | |
Renumarn, P., Srilaong, V., Uthairatanakij, A., Kanlayanarat, S. and Jitareerat, P., 2013. “Influence of Hot Water Treatment combined with Sodium Chlorite on Microbial Counts and Antioxidant Quality of Fresh-cut Broccoli Florets”, Acta Horticulturae. (In press) |
|
Renumarn, P., Srilaong, V., Uthairatanakij, A., Kanlayanarat, S. and Jitareerat, P. 2014. “The Effects of Immersion Methods and Concentration of Ozonated Water on the Microbial Counts and the Quality and Sensory Attributes of Fresh-cut Broccoli”, International Food Research Journal, Vol. 21, No. 2, pp. 533-539. |
|
Presentation |
พนิดา เรณูมาลย์ วาริช ศรีละออง อภิรดี อุทัยรัตนกิจ ศิริชัย กัลยาณรัตน์ และผ่องเพ็ญ จิตอารีย์รัตน์. 2554. “ผลร่วมของน้ำร้อนและโซเดียมคลอไรท์ต่อจุลินทรีย์ก่อโรคในระบบทางเดินอาหารและคุณภาพของดอกบร็อคโคลีตัดแต่งพร้อมบริโภค” (Combined Effects of Hot Water and Sodium Chlorite on Food Borne Pathogens and Qualities of Fresh-Cut Broccoli Florets). การสัมมนาวิชาการ วิทยาการหลังการเก็บเกี่ยวแห่งชาติ ครั้งที่ 9 จัดโดย ศูนย์นวัตกรรมเทคโนโลยีหลังการเก็บเกี่ยว: หน่วยงานร่วม มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี ระหว่างวันที่ 23 – 24 มิถุนายน 2554 ณ โรงแรมพัทยา บีชรีสอร์ท จังหวัดชลบุรี |
Renumarn, P., Srilaong, V., Uthairatanakij, A., Kanlayanarat, S. and Jitareerat, P. 2013. Contact Time of Ozonated Water on Microbial Populations and Quality Changes of Fresh-cut Broccoli Floret. In Southeast Asia Symposium on Quality Management in Postharvest Systems and Asia Pacific Symposium on Postharvest Quality Management of Root and Tuber Crops (APS2011). 21 – 24 February 2012. Golden Tulip Sovereign Hotel, Bangkok, Thailand. |
|
Renumarn, P., Srilaong, V., Uthairatanakij, A., Kanlayanarat, S. and Jitareerat, P. 2013. Influence of Hot Water Treatment combined with Sodium Chlorite on Microbial Counts and Antioxidant Quality of Fresh-cut Broccoli Florets. In The 2nd Southeast Asia Symposium on Quality Management in Postharvest Systems (SEAsia2013). 4 – 6 December 2013. Vientiane, Lao PDR. |
|
Training Courses and Others |
วิทยากร ให้คำปรึกษาและแนะนำการออกแบบผลิตภัณฑ์แก่ผู้ผลิต ผู้ประกอบการ OTOP จัดโดย สำนักงานพัฒนาชุมชน จังหวัดปราจีนบุรี ร่วมกับ มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ ในวันที่ 23 และ 24 กุมภาพันธ์ 2558 |