325022262_6468094026551864_6327866567617818741_n

📌ขอแนะนำ 5 อันดับ ผลงานวิจัยที่มีการอ้างถึงสูงสุด
ของ ผศ.ดร. พนิดา เรณูมาลย์ คณะอุตสาหกรรมเกษตร จากฐานข้อมูล SCOPUS
.
1️⃣ The effects of immersion methods and concentration of ozonated water on the microbial counts and the quality and sensory attributes of fresh-cut broccoli
https://bit.ly/3hyGjkQ

2️⃣ Contact time of ozonated water on microbial populations and quality changes of fresh-cut broccoli florets
https://bit.ly/3W2dwUN

3️⃣ Influence of Packaging and Storage Conditions on the Quality and Shelf-life of Chewy Santol (Kraton-Yee) Candies
https://bit.ly/3HG300P

4️⃣ Efficacy of sodium chlorite in reducing microbial populations and improving the quality of fresh-cut broccoli florets
https://bit.ly/3FUAFTs

5️⃣ Antioxidant and Antimicrobial Properties of Moringa oleifera Leaves and Pods Extracts in Pork Meatballs During Cold Storage
https://bit.ly/3ja8NBC

🌾🌿📝 สูตรส่วนผสมและกรรมวิธีการผลิตผลิตภัณฑ์ผงโรยข้าวจากใบหูเสือ
✅อนุสิทธิบัตรเลขที่ 22498
โดย ผู้ช่วยศาสตราจารย์ ดร.พนิดา เรณูมาลย์ และคณะ
💡สูตรส่วนผสมและกรรมวิธีการผลิตผลิตภัณฑ์ลูกอมมะตูมชนิดเคี้ยวหนึบ
📃อนุสิทธิบัตรเลขที่ 23008📃
โดย ผู้ช่วยศาสตราจารย์ ดร.พนิดา เรณูมาลย์ และคณะ
ผศ.ดร. พนิดา เรณูมาลย์

Phanida Renumarn, Ph.D.

E-mail: phanidar@kmutnb.ac.th

Tel. +66-37217300 ext. 6599 / +66-86-5469629 / +66-99-2619990

Fax. +66-37217312

Department of Innovation and Product Development Technology

Faculty of Agro-Industry

King Mongkut’s University of Technology North Bangkok

Education
  • Ph.D. (Postharvest Technology)

King Mongkut’s University of Technology Thonburi, Thailand (2014)

  • M.S. (Agro-Industry) Naresuan University, Thailand (2004)
  • B.S. (Agro-Industry) Naresuan University, Thailand (2001)
Research Areas
  • Food Science and Technology
  • Postharvest Technology
  • Fresh-Cut, Minimally Processed
  • Food Quality and Safety
  • Food Product Development
Teaching Courses 504104 Food for Human Beings

521203 Principle of Packaging

Publications Renumarn, P., Srilaong, V., Uthairatanakij, A., Kanlayanarat, S. and Jitareerat, P. 2010. “Effect of Hot Water Treatments on Survival of E. coli and Salmonella spp. and Physical Properties in Fresh-cut Broccoli Florets”, Asian Journal of Food and AgroIndustry, Vol. 3, No. 5, pp. 516-525.
พนิดา เรณูมาลย์ วาริช ศรีละออง อภิรดี อุทัยรัตนกิจ ศิริชัย กัลยาณรัตน์ และผ่องเพ็ญ จิตอารีย์รัตน์. 2554. “ผลร่วมของน้ำร้อนและโซเดียมคลอไรท์ต่อจุลินทรีย์ก่อโรคในระบบทางเดินอาหารและคุณภาพของดอกบร็อคโคลีตัดแต่งพร้อมบริโภค” (Combined Effects of Hot Water and Sodium Chlorite on Food Borne Pathogens and Qualities of Fresh-cut Broccoli Florets), วารสารวิทยาศาสตร์เกษตร (ฉบับพิเศษ), ฉบับที่ 42, เลขที่ 3, หน้า 697-700.

กรชนก กู้กีรติกุล พนิดา เรณูมาลย์ ณัฐภูมิ กวยรักษา และผ่องเพ็ญ จิตอารีย์รัตน์. 2554. “ผลของรังสี UV-C ต่อคุณภาพและเชื้อจุลินทรีย์ที่ปนเปื้อนในต้นหอม” (Effect of UV-C on Qualities and Microbial Contamination on Green Shallots), วารสารวิทยาศาสตร์เกษตร (ฉบับพิเศษ), ฉบับที่ 42, เลขที่ 3, หน้า 260-262.  

Renumarn, P., Srilaong, V., Uthairatanakij, A., Kanlayanarat, S. and Jitareerat, P. 2012. “Efficacy of Sodium Chlorite in Reducing Microbial Populations and Improving the Quality of Fresh-cut Broccoli Florets”, Acta Horticulturae, Vol. 943, pp. 223-229.
Renumarn, P., Srilaong, V., Uthairatanakij, A., Kanlayanarat, S. and Jitareerat, P. 2013. “Contact Time of Ozonated Water on Microbial Populations and Quality Changes of Fresh-cut Broccoli Floret”, Acta Horticulturae, Vol. 989, pp. 177-183.
Renumarn, P., Srilaong, V., Uthairatanakij, A., Kanlayanarat, S. and Jitareerat, P. 2013. “Vapor Heat Treatment Effect on Microbial Populations and Sensory Quality of Fresh-cut Broccoli Florets”, Acta Horticulturae, Vol. 989, pp. 185-191.

Renumarn, P., Srilaong, V., Uthairatanakij, A., Kanlayanarat, S. and Jitareerat, P., 2013. “Influence of Hot Water Treatment combined with Sodium Chlorite on Microbial Counts and Antioxidant Quality of Fresh-cut Broccoli Florets”, Acta Horticulturae. (In press)

Renumarn, P., Srilaong, V., Uthairatanakij, A., Kanlayanarat, S. and Jitareerat, P. 2014. “The Effects of Immersion Methods and Concentration of Ozonated Water on the Microbial Counts and the Quality and Sensory Attributes of Fresh-cut Broccoli”, International Food Research Journal, Vol. 21, No. 2, pp. 533-539.

Presentation

พนิดา เรณูมาลย์ วาริช ศรีละออง อภิรดี อุทัยรัตนกิจ ศิริชัย กัลยาณรัตน์ และผ่องเพ็ญ จิตอารีย์รัตน์. 2554. “ผลร่วมของน้ำร้อนและโซเดียมคลอไรท์ต่อจุลินทรีย์ก่อโรคในระบบทางเดินอาหารและคุณภาพของดอกบร็อคโคลีตัดแต่งพร้อมบริโภค” (Combined Effects of Hot Water and Sodium Chlorite on Food Borne Pathogens and Qualities of Fresh-Cut Broccoli Florets). การสัมมนาวิชาการ วิทยาการหลังการเก็บเกี่ยวแห่งชาติ ครั้งที่ 9 จัดโดย ศูนย์นวัตกรรมเทคโนโลยีหลังการเก็บเกี่ยว: หน่วยงานร่วม มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าธนบุรี ระหว่างวันที่ 23 – 24 มิถุนายน 2554 ณ โรงแรมพัทยา       บีชรีสอร์ท จังหวัดชลบุรี

Renumarn, P., Srilaong, V., Uthairatanakij, A., Kanlayanarat, S. and Jitareerat, P. 2013. Contact Time of Ozonated Water on Microbial Populations and Quality Changes of Fresh-cut Broccoli Floret. In Southeast Asia Symposium on Quality Management in Postharvest Systems and Asia Pacific Symposium on Postharvest Quality Management of Root and Tuber Crops (APS2011). 21 – 24 February 2012. Golden Tulip Sovereign Hotel, Bangkok, Thailand.

Renumarn, P., Srilaong, V., Uthairatanakij, A., Kanlayanarat, S. and Jitareerat, P. 2013. Influence of Hot Water Treatment combined with Sodium Chlorite on Microbial Counts and Antioxidant Quality of Fresh-cut Broccoli Florets. In The 2nd Southeast Asia Symposium on Quality Management in Postharvest Systems (SEAsia2013). 4 – 6 December 2013. Vientiane, Lao PDR.

Training Courses and Others

วิทยากร ให้คำปรึกษาและแนะนำการออกแบบผลิตภัณฑ์แก่ผู้ผลิต ผู้ประกอบการ OTOP จัดโดย สำนักงานพัฒนาชุมชน จังหวัดปราจีนบุรี ร่วมกับ มหาวิทยาลัยเทคโนโลยีพระจอมเกล้าพระนครเหนือ ในวันที่ 23 และ 24 กุมภาพันธ์ 2558